ще ви бия всичките. датчика е от дясната страна на матора и се проверява с уреда без да се сваля за 10 минути. иначе какво друго може да обясни това че като стигне 70-80 градуса и изчезва проблема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лека полека...
Collapse
X
-
а сега някои да ми каже каде се намира филтъра на парното бензиновия и още кадето има филтри че мисля цялосна подмяна за преди зимния сезон.Че като гледам парното колко скромно духа си представям какъв е станал филтъра!!!!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеа сега някои да ми каже каде се намира филтъра на парното бензиновия и още кадето има филтри че мисля цялосна подмяна за преди зимния сезон.Че като гледам парното колко скромно духа си представям какъв е станал филтъра!!!!!!Къв филтър на парно, бре колега? Ми ние караме стари бараки. Те нямат такъв. Парното ти духа скромно поради друга причина. Какво сначи скромно? Слабо обдухване (от слаб вентилатор) или не е топла струята?
А бензиновият филтър седи в предния кош ниско долу, буквално в краката на шофьора.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
верно че сме само на радиатор а за духането духа но въздуха не е много топъл и то при загрята кола миналата зима направо огън хвърляше през духалките!!!!!!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Колега valentino в грешка си ако всичко е изправно парното на 33-ка е мнооооого топло,на мойта е такова- горещо, но радиаторчето е чисто ново ,както и радятора на двигателя.и всички клапи се движат,термостат също трябва да има читавАко съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка
Comment
-
Първоначално публикувано от valentino Покажи съобщениеСтарите 33ки парно нямат какво ли не съм правил е не става те са си така от както са ги създали или така си мисля!Първоначално публикувано от staiger Покажи съобщениеКолега valentino в грешка си ако всичко е изправно парното на 33-ка е мнооооого топло,на мойта е такова- горещо, но радиаторчето е чисто ново ,както и радятора на двигателя.и всички клапи се движат,термостат също трябва да има читавAprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщениесъс сигурност мога да кажа, че и моята 33-ка (1984г.) имаше невероятно силно парно и вътре в купето ставаше изключително горещо.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Така да съживим темата малко:
Парното е оправено до колкото може да се каже беше спукано радиаторчето което бе запушено с течност за запушване сменени са предните спирачни апарати и дискове със такива от 16в смених и спортното гърне със оригинално чистак бърсак при което тръгна да върви повече за на пролет съм замислил нова генерация и основен на двигателито.
Имам и един въпрос каде могат да ми направят ковани бутала???Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Да ги направи някой ще е трудна работа,по-скоро да ги вземеш нови или втора ръка. Щом търсиш ковани бутала явно замисляш и вентилатор,в такъв случей погледни на drigata темата за неговата кола. Там имаше даже буталата от каква кола са свалени и доста други неща за 16в турбо боксер.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеАз и сега имам и старата, и новата 33-ка, но старото парно е недомислено. Нито радиаторчето отдава достатъчно топлина (при новата 33-ка радиаторчето е по-голямо) нито въздушнея поток е достатъчен. Ако можеше старото парно само да духа колкото новото, щеше да духа почти студен въздух. Аз сам експериментирал много със старото парно, сменях радиаторче с ново, уплътнения, но получавах комплекси от Жигулите. Накрая сложих в старата 33-ка парно от новата. И всичко заспа. Новото парно има и още едно предимство спрямо старото - може да рециркулира въздуха в купето.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеТака да съживим темата малко:
Парното е оправено до колкото може да се каже беше спукано радиаторчето което бе запушено с течност за запушване сменени са предните спирачни апарати и дискове със такива от 16в смених и спортното гърне със оригинално чистак бърсак при което тръгна да върви повече за на пролет съм замислил нова генерация и основен на двигателито.
Имам и един въпрос каде могат да ми направят ковани бутала???
По принцип се поръчват,ама са някъде около 600-700 евро,а и зависи за какво ти са тези бутала,какъв сетъп на мотора изкаш.
Comment
-
За една малка турбинка с не голямо налягане!!! Ти с какви бутала си и имаш ли проблеми с тях???Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеЗа една малка турбинка с не голямо налягане!!! Ти с какви бутала си и имаш ли проблеми с тях???
Comment
Comment